Ut ur näsborrarna.

Kors i taket, här ligger man nerbäddat i sängen redan. Tvätthögen är skrämmande stor och skriker efter mig men jag har valt att den får lov att skrika tills imorgon. Ikväll läggs alla hemma-måsten åt sidan och skol-måsten har istället fått ta plats. Så nu när jag ligger här i den nybäddade sängen så varvar jag plugg med serier. Det vankas ännu en tenta på torsdag och jag känner mig måttligt peppad och ganska så rejält förvirrad. Vi har en treveckorsperiod då det är en tenta i veckan och en drös med andra grejer däremellan som ska donas med. När jag har läst en sida kurslitteratur så flyger informationen från den sidan ut ur näsborrarna för att lämna plats åt informationen som kommer på nästa sida. Alltså, jag har inte fattat ett dugg av de olika teorierna och utvecklingsfaserna hittills. Dock känner jag mig inte speciellt orolig då det mesta brukar sitta till slut när man har fått reflektera över allt och har bollat med studiegruppen. Men ändå. Just nu är jag förvirrad och det är två dagar kvar till tenta. Kämpa fröken Carlsson, fortsätt simma och sånt.

mayday, mayday.

 
Soffläge i väntan på att första avsnittet av Bron säsong tre ska dra igång. Huset är mörklagt och det är endast tvn som ger ifrån sig lite ljus. Mysigt. Dagen har varit hektiskt. Galen. Då det går löss på förskolan så har jag tittat grabbarna i håret var och varannan dag den senaste veckan och i morse fann jag en, en lusjäkel! Paniken bröt ut, mayday-sms skickades till Markus som var iväg och spelade tennis och när han väl var hemma sattes hela processen igång. Det var vilda barn som vägrade sitta still för att bli kammade, en mamma med en lejonman som det krävs en handfull personer för att gå igenom under mänsklig tid och en pappa som inte är stresstålig överhuvudtaget. Kaos. Vi yrade runt som om domedagen vore här. Efter att ha suttit med vad som kändes som rinnande smör i håret så är vi nu förhoppningsvis lusfria med något stelare hår och mer paranoidt sinne. Vad hände med att söndagar är vilodagar..?

Besök, på en torsdag?

Det var inte lite glad jag blev tidigare idag då det knackade på dörren och grabbarna, deras förskolegrupp och pedagogerna stod utanför och frågade om de fick ha fruktstund på vår altan. Bästa anledning till plugg-paus. De käkade äpple och berättade vad de hade haft för sig ute i skogen och jag fick sitta och suga i mig lite av all deras energi. Grabbarna var så stolt över att få visa var de bor och barnen blev som lyriska då Doris ville vara med ute i regnet. 

Snart ska jag ta en regnig promenad och hämta hem dem, men först lär ett x antal sidor kurslitteratur läsas. Hmpf.